Extra subsidie voor elektrische bestelauto

dinsdag 16 januari 2018


Deze regeling komt bovenop de bestaande subsidie voor elektrische bestelauto’s van € 5.000 voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometers per jaar in de stad rijden. Zakelijk rijders die voldoen aan alle voorwaarden ontvangen dan ook € 10.500, wat een aanzienlijke bijdrage is voor de aanschaf van een nieuwe E-bestelauto.

Op = op

De extra subsidie van € 5.500 is bedoeld voor ondernemers uit Amsterdam en aangrenzende gemeenten die minimaal drie keer per week in de stad rijden. Het extra geld, ruim € 330.000, is afkomstig van het Rijk om schoon rijden in Amsterdam te stimuleren. Voor deze regeling geldt op = op. En een ondernemer ontvangt maximaal voor twee nieuwe elektrische bestelauto’s subsidie.

Bestaande regeling

Er bestaat al een regeling van € 5.000 subsidie voor de aanschaf van een nieuwe E-bestelauto voor ondernemers die minimaal 8.000 kilometer per jaar afleggen in de stad. Ondernemers die aan alle voorwaarden voldoen, kunnen gebruik maken van beide regelingen en ontvangen dan maximaal € 10.500 subsidie, mits het subsidieplafond nog niet is bereikt.

Uitstootvrije stad

Amsterdam heeft als doelstelling dat er in 2025 zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer rijdt ter verbetering van de luchtkwaliteit en de gezondheid van alle Amsterdammers. Om te komen tot een uitstootvrije stad weert de gemeente de meeste vervuilende voertuigen door milieuzones en stimuleert de gemeente elektrisch rijden. Niet alleen door subsidies maar ook door te investeren in het openbare laadnetwerk. Amsterdam is koploper op het gebied van elektrisch vervoer met de hoogste laadpuntdichtheid ter wereld. Op dit moment heeft de stad ruim 2.400 openbare oplaadpunten en 13 openbare snelladers.

Meer informatie

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark