Mag jouw busje de stad nog in?

dinsdag 15 november 2016

De milieuzone bestelauto's maakt deel uit van het gemeentelijke beleid voor de verbetering van de luchtkwaliteit. Amsterdam neemt verschillende maatregelen, zoals de milieuzone en het stimuleren van elektrisch vervoer, met als doel een uitstootvrije stad in 2025.

Vanaf woensdag 2 november kunnen eigenaren van bestelauto’s checken of hun voertuig vanaf 1 januari 2017 nog welkom is in de Amsterdamse milieuzone. Tot 1 februari staan bij zeven afritten van de A10 kentekencheckborden die passerende automobilisten laten zien of hun voertuig wel of niet de stad in mag. Ook op deze website staat een kentekenchecker.

Nieuw verkeersbord op straat

Met het verkeersbesluit wordt ook het bord dat de milieuzone aangeeft vastgesteld. Voor de eenduidigheid heeft de gemeente ervoor gekozen om voor de milieuzone bestelauto’s en vrachtauto’s één verkeersbord te gebruiken. Voor vrachtauto’s betekent dit een ander bord dan dat er tot nu gebruikt wordt, maar de toegangseisen zijn niet veranderd (zie ook Milieuzone vrachtauto's). 
In november worden de volgende borden geplaatst, met een onderbord waarop staat 'Vanaf 1 januari 2017'.

>> Lees meer

 

 

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark