Duurzame energie BPAO

dinsdag 16 juli 2019


Duurzame energie BPAO

Business park Osdorp Amsterdam wil haar duurzaamheidsprojecten op termijn met elkaar verbinden en onderstaand initiatief kan als startpunt dienen.

Sinds 1 juli 2019 bestaat er ook nieuwe landelijke wetgeving over energieverbruik, zoals de Informatieplicht Energiebesparing, waaraan ook onze bedrijven moeten voldoen.

De gemeente Amsterdam beseft dat bedrijven soms geen tijd of interne expertise hebben voor hun energievraagstuk en is daarom gestart een traject om bedrijven hierin te ondersteunen.

 

Steun vanuit de gemeente

De gemeente heeft ook BPAO ondersteuning bij het project aangeboden.

De ondersteuning bestaat uit 1) gratis energiescans bij geïnteresseerde bedrijven en 2) gratis deskundige begeleiding bij het energietraject.

De deskundigen begeleiden een bedrijf met de energiescan, ondersteunen bij de voorbereiding van maatregelen waar ú mee aan de slag wil (dat blijft uw eigen keuze) en adviseren bij de financiering van maatregelen (business cases, offertes, subsidiemogelijkheden).

Wanneer u besluit de scan te laten uitvoeren tekent u met de gemeente een intentieverklaring dat u serieus ermee aan de slag wilt. De scan en intentieverklaring verplichten tot niets maar spreekt wel de gezamenlijke ambitie uit.

 

Inhoud van de energiescan

De energiescan wordt gemiddeld in één dag uitgevoerd door het gespecialiseerde bureau Klimaatroute. De scan biedt inzicht in uw energieverbruik, verlichting, isolatie, verwarming, monitoring, mogelijkheden van zonnepanelen, subsidies en financiering en adviezen over maatregelen. U ontvangt twee weken na de scan de volledige rapportage van uw pand of bedrijf. De scan en voorbereiding kost u niets, los van uw tijd. Na de scan helpt de gemeente u met keuzes te maken. U zult daarna zelf aannemer(s) moeten aanstellen voor uitvoering van maatregelen maar u kunt hierbij ondersteunt worden.

Interesse?

De gemeente heeft op dit moment nog voldoende energiescans beschikbaar voor ons bedrijventerrein. Tijdens de ALV BPAO in juli hebben vijf bedrijven interesse getoond. Hiervoor zal bij voldoende interesse in het najaar een workshop worden gegeven, echter kan u ook individueel aan de slag. Maatwerk is mogelijk

Als u interesse heeft in een vrijblijvend kennismakingsgesprek op uw adres met de gemeente en Klimaatroute, dan kunt u zich opgeven bij: doritamegens@parkmanagement.nl.

 

Nog een aantal redenen om nu aan de slag te gaan:

  1. De subsidies zijn nu nog zeer aantrekkelijk, maar een daling is aanstaande (o.a. doordat CO2 besparende maatregelen van subsidie voorzien worden waardoor budget voor PV daalt).
  2. Overheden scherpen ondertussen de regels omtrent de minimale energielabels van bedrijfspanden steeds verder aan. Vanaf 2023 zullen bedrijven een energielabel C moeten hebben voor panden met een kantoorfunctie.
  3. Onderzoek heeft aangetoond dat een duurzaam pand is meer waard, verhuurt makkelijker en levert meer huur op.
  4. Salderingsregelingen voor kleinverbruikers (t/m 3x80A) worden tot 2023 gehandhaafd.
« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark