Inbraakpreventietips voor bedrijven tijdens vakantietijd

dinsdag 19 juli 2016

Een goede beveiliging valt of staat met een samenhang van maatregelen:

  • Zorg ervoor dat je in deze periode extra aandacht aan de beveiliging van je bedrijf besteedt. Spreek af wie bijvoorbeeld in de vakantieperiode de sleutelhouder is en wie het eerste aanspreekpunt is bij calamiteiten en wie verantwoordelijk is voor herstel bij eventuele schade.
  • Een bedrijfsgebouw dat niet of slecht verlicht is, vormt een aantrekkelijk doelwit. Plaats beveiligingsverlichting met een slagbestendige behuizing op donkere plaatsen. Een schemerschakelaar zorgt voor dat de verlichting op het juiste moment aan- en uitschakelt. Met een bewegingssensor kunt u eventueel schrikverlichting aan- en uit laten schakelen.
  • Plaats dure apparatuur uit het zicht en haal waardevolle spullen weg bij ramen zodat de verleiding zo klein mogelijk is.
  • En, niet geheel onbelangrijk, stel een social mediaprotocol op voor medewerkers, waarin duidelijke afspraken staan over wat aan informatie wordt gedeeld met de buitenwereld.

Overige tips:

  • Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het glas moeilijker te breken is en werkt dus inbraakvertragend. De folie maakt vensterglas 10 tot 20 maal sterker.
  • Als uw pand omringd is door hoge bomen en struiken, verhoogt dat de kans op inbraak. Zorg dat uw pand vanaf de openbare weg goed zichtbaar is, dan zijn inbrekers dat ook.

Beveiliging up-to-date? Dan nu zorgeloos op reis. Fijne vakantie!

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark