Goed verlopen eerste digitale ALV

dinsdag 30 juni 2020


Donderdag 26 juni heeft de eerste digitale ALV plaatsgevonden en deze is goed verlopen. De opkomst was goed.

Jaarrekening 2019

De jaarrekening 2019 is besproken. De kascommissie heeft decharge aan het bestuur verleend over het financieel gevoerde beleid. Echter kon er i.v.m. met het niet aanwezig zijn van stemgerechtigden niet gestemd worden over:

  1. Winstbestemming resultaat 2019
  2. Decharge bestuur gevoerde beleid 2019

     

Beheer 

Ander belangrijk besproken punt is het beheer.
De grootste doorn in het oog is de hoeveelheid zwerfafval . De gemeente kan in verband met corona de capaciteit niet waarborgen. De vereniging draagt nu zorg voor de continuïteit verwijderen zwerfafval.  Bedrijven zijn blij dat de Vereniging dit nu oppakt. De discussie blijft of dit niet een overheidstaak is die opgeplust wordt door de Vereniging. 

Hangjongeren en overlast 

Er is ook gediscussieerd over de overlast van hangjongeren in het gebied. Zij laten veel zwerfafval, lachgaspatronen, ballonnen achter. Ook ervaren ondernemers intimidatie. Er is een alternatief KVO-B overleg geweest op dinsdag 26 juni waarbij diverse disciplines van de gemeente m.b.t. veiligheid aanwezig waren. 

Er is een update gegeven over de stand van zaken, uitgevoerde en lopende acties er zijn uitgevoerd en hoe deze situatie gezamenlijk onder controle te krijgen. Vanuit Platvorm Veilig Ondernemen is er nu dagelijks (m.u.v. zondag) van 19.00 – 03.00 uur toezicht aanwezig. Na een aantal weken zal er geëvalueerd worden. Het voorstel om bebording te plaatsen - dat na bepaalde tijd alleen bestemmingsverkeer wordt toegestaan - wordt verder uitgewerkt.

Er wordt ook gewerkt aan bereikbaarheidskaartjes waarop belangrijke telefoonnummers staan. Deze zullen t.z.t uitgereikt worden aan ondernemers, medewerkers en omwonenden.


Subsidie binnen, laat gratis energiescan uitvoeren

De subsidie voor het project Business Park Amsterdam Osdorp Positief is ontvangen. Er is een werkgroep opgericht die hier de komende jaren aan werkt. Ondanks de crisis gaat de verduurzaming door en worden allerlei financiële initiatieven ontwikkeld waardoor het ook in deze tijd aantrekkelijk kan zijn voor ondernemers om hiermee aan de slag te gaan. Uiteraard staan onze adviseurs voor u klaar.

Het uitvoeren van een GRATIS energiescan bij uw bedrijf is het startpunt. Met de resultaten kan u individueel of collectief aan de slag. 

Nog geen energiescan laten uitvoeren, maar wel interesse? Meld u aan bij uw parkmanager!

Wat is nu mooier dan dat u meewerkt aan een energie positief bedrijventerrein. Het is fantastisch als dit ook gedragen wordt door betrokken ondernemers. Neemt u deel aan de werkgroep? Meer informatie en aanmelden bij Parkmanagement.

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark