42 bomen erbij

woensdag 18 november 2020


Business Park Amsterdam Osdorp maakt een verduurzamingsslag door middel van een publiek-private samenwerking (gemeente, de ondernemers, Parkmanagement en ontwikkelaar SADC) door o.a. het inmiddels gestarte energieproject. Ook de buitenruimte krijgt een extra groene impuls. Deze winter worden er maar liefst 42 extra bomen bij geplant op ons park, zoals walnoten en zoete kers aan de wandelroute Etnastraat. Deze wens is naar voren gekomen in de bedrijvenenquête van 2018.

 

42 bomen erbij in Osdorp

Bedrijventerreinen zien er vaak kaal, leeg en betegeld uit. Op Business Park Amsterdam Osdorp (afgekort BPAO) in stadsdeel Nieuw-West doen we het helemaal anders. Samen met de ondernemers en andere partijen maken we een verduurzamingsslag. En als kers op de taart planten we 42 extra bomen.

 

De bijen krijgen hulp met de bomen

De bedrijven wilden graag meer bomen op het businesspark. En de gemeente wil de ecologie ondersteunen hier aan de rand van de stad. Daarom is er een mooi ontwerp gemaakt voor 42 extra bomen langs de centrale wandelroute op de Etnastraat. De aanplant is dit najaar [OF DATUM?]. Er komen (sier)kersen en Acacia’s (veel nectar), groenblijvende Hulst, walnoten, bijzondere Iepen en een weinig voorkomende Sassafras. Het ontwerp met al die verschillende bomen gaat het extra goed doen voor de biodiversiteit in het gebied. En dat is ook goed voor de bijen.

 

Besparen op je koffiezetapparaat!

De gemeente investeert in de verduurzaming van bedrijventerreinen. Een mooi voorbeeld is Business Park Amsterdam Osdorp. De bedrijven op het park krijgen van de gemeente een gratis energiescan, advies en begeleiding. Bedrijven kunnen simpele dingen doen om te besparen op hun eigen energierekening. Bijvoorbeeld met energiezuinige LED verlichting of het plaatsen van zonnepanelen. Of een timer op het koffiezetapparaat waardoor het ’s nachts automatisch uitschakelt.

 

Een gezamenlijke aanpak.

Het is een gezamenlijke aanpak: In 2019 is het energieproject gestart met de ondernemers, het bestuur van de bedrijvenvereniging, de gebiedsontwikkelaar SADC, het Parkmanagement en de gemeente met als doel ‘BPAO energiepositief te maken in 2025’.

De bedrijven werken aan het verduurzamen van hun pand, de gemeente ondersteunt en geeft de buitenruimte een extra groene impuls geeft. Het is een mooi voorbeeld van een publiek-private samenwerking waarmee je gezamenlijk echt een beter resultaat kunt behalen. BPAO kan hiermee als voorbeeld dienen voor Amsterdamse bedrijventerreinen in de komende jaren.

 

 

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark