ALV: Engergiepositief in 2025

dinsdag 03 december 2019

 

Business Park Amsterdam Osdorp heeft de ambitie om in 2025 energiepositief te zijn. Tijdens de laatste ALV was dit een belangrijk onderwerp en zijn er interessante presentaties over energiescans gehouden. 

Deze scans zijn i.s.m. de gemeente professioneel uitgevoerd. Ondernemer Robert van Ginkel heeft zijn positieve ervaringen over het proces en het aangeleverde rapport van Klimaatroute gedeeld.
N.a.v. de ALV zijn er weer 3 aanmeldingen binnengekomen.

Jaap Kortman en Jillard Keijzer hebben vanuit de gemeente een presentatie gegeven. Tom Grootjen vanuit SAENZ ( energie coöperatie gestart vanuit bedrijven ) legt de mogelijkheid uit hoe je energiepositief wordt en eventueel een handelsplatform kan worden.

Heeft u ook de ambitie om energie te besparen en mogelijk collectieve besparingen aan te pakken? Meld u nu aan bij uw parkmanager.

Het eerste kwartaal van 2020 zullen we gebruiken om zoveel mogelijk scans uit te voeren om daarna subsidies aan te vragen.

De ambitie is om over 5 jaar energiepositief te zijn, maar dan hebben we wel de hulp nodig van de bedrijven. Een mooie ambitie is het opzetten van een energiecoöperatie.

Overige punten

Uiteraard werd er veel meer besproken in de ALV. De succespunten vanuit de parkmanagementvereniging zijn gedeeld met de leden.

  • Extra verlichting op de voetpaden Maroastraat, Etnastraat en Fogostraat richting openbaar vervoer zijn gerealiseerd (veilig door het donker).
  • De gevraagde verlichting op het verharde pad Wijsentkade, buiten het Business Park is door de gemeente gehonoreerd. De verlichting zal tussen de 4 - 10 maanden geplaatst worden.
  • De ontbrekende delen schelpenpaden zijn aangebracht en afgewerkt.
  • Beheersbaarheid zwerfafval door 5x per week een zwerfafvalronde uit te laten op het Business Park voeren door Paswerk (mensen tot afstand tot de arbeidsmarkt). Daarnaast voert de gemeente en McDonald's ook nog afvalrondes uit zowel op het park als buiten het park (richting rotonde KFC - tot aan brug Lijnden - keerlus).
  • Partijen weten elkaar beter te vinden.
  • Er zijn extra camera's geplaatst op het Business Park.
  • Gestart met duurzame mobiliteit.
  • Informatiebord bedrijven geplaatst bij de entree van het Business Park.
  • Gestart met energieproject om in 2025 energiepositief te worden.
« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark