Corning Incorporated breidt uit op Business Park Amsterdam Osdorp

donderdag 16 juni 2016

Corning Incorporated (NYSE:GLW) breidt haar bestaande Europese Life Sciences distributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp uit. Vanuit de vestiging op het bedrijventerrein in Amsterdam-Nieuw West levert Corning haar klanten in de Life Science-sector hoogwaardige en innovatieve producten die onder andere worden gebruikt bij medisch onderzoek. Naar verwachting wordt het nieuwe pand eind 2016 door ontwikkelaar en belegger HVBM Vastgoed opgeleverd.

Goed voor Nieuw-West
Corning vestigde zich in 2009 al op Business Park Amsterdam Osdorp. De uitbreiding vindt plaats op een kavel van ca. 2,5 ha., tegenover het huidige pand. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve gebruiksartikelen en apparatuur voor laboratoria wereldwijd, met name voor toepassingen in de celbiologie, moleculaire biologie en micro biologie. Vanuit de vestiging in Nieuw-West verzorgt Corning de distributie voor de gehele EMEA (Europe, Middle East & Africa).

Achmed Baâdoud, stadsdeelvoorzitter Nieuw-West: “We zijn in Nieuw-West erg blij met deze uitbreiding. Het is goed om te zien dat Business Park Amsterdam Osdorp hiermee versterkt wordt als vestigingsplaats voor dit soort internationale bedrijvigheid. En dat de meerwaarde van de ligging van deze locatie vlak bij Schiphol en Amsterdam zijn vruchten begint af te werpen. Deze uitbreiding is ook van belang voor de werkgelegenheid in Nieuw-West.”

Ondernemen bij de stad in een internationale setting
Business Park Amsterdam Osdorp is een bedrijventerrein van de toekomst. Op tien minuten afstand van Schiphol en de Amsterdamse binnenstad. Een terrein in een groene omgeving voor zowel luchthavengerelateerde logistieke bedrijven als kleine, stedelijke bedrijven en voorzieningen. Het business park is ca. twintig hectare groot en gelegen in Amsterdam Nieuw-West. Momenteel zijn er zo’n twintig bedrijven op het terrein gevestigd waaronder McDonalds, Taylor Guitars, Focus Amsterdam, Sanquin Bloedvoorziening, Corning Life Sciences,  een tiental lokale ondernemers en binnenkort ook het China Center Hotel en het fashionbedrijf No Excess.

Regionale gebiedsontwikkelaar SADC en gemeente Amsterdam ontwikkelen het terrein gezamenlijk.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark