Nieuw distributiecentrum Brocacef

dinsdag 18 januari 2022

 

Op Business Park Amsterdam Osdorp bouwt Heembouw in opdracht van investeerder GLP een duurzaam distributiecentrum voor Brocacef. Het nieuwe pand op een kavel van 30.188 m2 zal door de farmaceutische groothandel Brocacef gebruikt worden voor stadsdistributie van geneesmiddelen en medische producten. De bouwwerkzaamheden voor het nieuwe onderkomen zijn inmiddels gestart. Medio 2023 zal het nieuwe magazijn in gebruik worden genomen.

Duurzame stadsdistributie
Brocacef is marktleider in Nederland en levert medicijnen en zorgmiddelen aan huisartsen, ziekenhuizen, dierenartsen en zorginstellingen. Vanuit het distributiecentrum op Business Park Amsterdam Osdorp zal een groot deel van Nederland worden beleverd, en in de toekomst ook medicijnen bij particulieren in groot-Amsterdam met elektrische bestelwagens worden thuisbezorgd.

Value Added Plan
De ambities op het gebied van duurzaamheid zijn hoog. In samenwerking met het Sustainability Team van  SADC zijn door Heembouw Architecten en Brocacef aanvullende duurzaamheidsmaatregelen vastgelegd in een Value Added Plan. Hierin ligt de focus op een zo duurzaam mogelijke ontwikkeling, gestoeld op drie pijlers: schone en slimme stadsdistributie, groene uitstraling en een natuurinclusieve parkeergarage.

Het nieuwe distributiecentrum van circa 24.600 m2, waarvan 2.130 m2 kantoorfunctie en 22.450 m2 magazijn, voldoet na oplevering aan de eisen van BREEAM Very Good. Ook zet GLP stappen om het dak te voorzien van 1.650 zonnepanelen. Daarnaast wordt het pand  aangesloten op het WKO-systeem van het business park, wordt een gras-sedumdak toegepast bij het kantoorgedeelte en de parkeergarage krijgt een groene gevel van klimplanten vanuit de volle grond.

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark