Nieuwe trend computercriminaliteit

maandag 25 juni 2012

Let op! Misbruik USB-sticks.

Een nieuwe trend van inbraak  is het bemachtigen  van bedrijfsgegevens door  middel van internetcriminaliteit.  We kennen allemaal de verhalen  van internetbankieren, de  reclames op tv die u waarschuwen uw privĂ© computer thuis goed te  beschermen. Dit geldt natuurlijk ook voor uw bedrijfscomputers. De nieuwste trend wordt Fishing genoemd en valt onder de cyber criminaliteit.

Hoe gaan de cyber criminelen te werk?

De laatste vorm van cyber criminaliteit is het neerleggen van USB-sticks op verschillende plekken op straat. Deze USB-sticks worden bewust op straat, vooral bij bedrijfsparkeerplaatsen, achtergelaten. Op deze sticks is software gezet die, zodra u de datastick in uw computer probeert te openen, geactiveerd wordt.

Op een aantal parkeerplaatsen zijn USB-sticks gevonden, met zogenaamde verborgen 'phishing software'. Wanneer u de bestanden die zijn opgeslagen op deze USB-sticks opent, worden automatisch uw netwerk, gebruikersnaam en wachtwoord doorgestuurd naar een externe website. Met deze informatie kunnen ze alle gegevens van uw computer halen.

Gebruik dus geen onbekende USB-sticks om dit veiligheidsgevaar te voorkomen (nu of in de toekomst). Als u een USB-stick of een ander ICT-item vindt, neem dan direct contact op met uw IT specialist.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark