Terugkoppeling Koplopersinitiatief

dinsdag 19 april 2022

Als vervolg op het verduurzamingstraject waar verschillende ondernemers sinds enige tijd (2019) aan deelnemen (BPAO Energiepositief 2025) is het koplopersinitiatief Greenbiz IJmond, dit jaar aangehaakt. Door de samenwerking met (het koplopersinitiatief) Greenbiz IJmond zal het verduurzamingstraject versneld worden.
 
Waar is behoefte aan?
De afgelopen tijd is er een startbijeenkomst geweest met de ondernemers, zijn ondernemers en het bestuur bezocht en is er een belronde geweest om te inventariseren waar behoefte aan is. Hieruit is bijvoorbeeld gekomen dat er behoefte is aan een afvalscan en meer informatie over circulair ondernemen. Ook is gevraagd aan de ondernemers wat op basis van de energiescans aan maatregelen is ondernomen en of hierbij hulp nodig is. Met een aantal bedrijven lopen gesprekken voor verdere verduurzaming naar aanleiding van een business case.

Uitnodiging voor duurzaamheidssymposium
Op 19 mei is er een duurzaamheidssymposium vanuit de GreenBiz IJmond waarbij alle ondernemers van BPAO zijn uitgenodigd. Hier kunnen workshops 'Circulair ondernemen' en 'Sustainable Developments Goals' bijgewoond worden.

E-learning platform
Wilt u als ondernemer zelf circulair aan de slag, maar weet u niet hoe? Dan kunt u hier op het digitale platform Upcycle Your Waste een mooi begin maken.
 
Conclusie
Geconcludeerd is dat Business Park Amsterdam Osdorp goed bezig is met de verduurzaming van de bedrijven. Eind mei volgt een eindbijeenkomst waarin alle resultaten van het project gedeeld worden.

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark