Van 50 naar 30 km/u - ook op ons terrein

woensdag 04 oktober 2023

De maximumsnelheid in Amsterdam gaat volgend jaar op veel plekken aanzienlijk omlaag, van 50 naar 30 kilometer per uur. In december 2023 is 80% van de wegen in Amsterdam een 30-kilometerweg. Dit zal ook voor de Etnastraat gaan gelden, maar dit is een apart traject van de gemeente in verband met straatraces. Ook hier geldt straks 30 km/u.

Met campagnes worden Amsterdammers op de nieuwe situatie voorbereid. Met nieuwe technieken op het gebied van snelheidsaanpassingen voor voertuigen wordt gekeken hoe automobilisten kunnen worden geholpen om de juiste snelheid aan te houden. Er komt ook gerichte handhaving, bijvoorbeeld met (mobiele) flitspalen.

De nieuwe 30-kilometer wegen zijn straks te herkennen aan eigen belijning en verkeersborden. Naar verwachting gaat de nieuwe maximumsnelheid eind dit jaar al in. 

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark