Waarom nu investeren in energiemaatregelen

woensdag 13 oktober 2021

Waarom zou je nú investeren in energiemaatregelen zoals LED, PV-panelen en isolatie? Ten eerste zijn er nu nog allerlei subsidiemaatregelen (SDE, SCE, ISDE, HIRB+) en belastingkortingen (EIA, MIA) voor PV-panelen, ledverlichting en elektrisch vervoer. 

Daarnaast komt in 2022 de mogelijkheid voor gemeenten om bedrijven te verplichten PV-panelen op het dak te plaatsen.

Tot slot, door de sterk stijgende energieprijzen van de laatste maand (bron figuur: https://www.eneco.nl/inspiratie/verwachting-energieprijzen/) wordt de businesscase van energiemaatregelen steeds beter en zullen de subsidies worden afgebouwd als je meer voordeel haalt. U zult denken: er wordt weinig gas op Businesspark Osdorp gebruikt. Maar de gas- en elektraprijzen hangen met elkaar samen. Er is meer vraag naar gas om elektriciteit op te wekken. Het gevolg: stroom wordt ook duur.

Er wordt op Businesspark Osdorp al twee jaar gewerkt aan het energieproject Energiepositief in 2025. De gemeente Amsterdam ondersteunt daarbij. De HIRB+ subsidie van de provincie biedt 10% subsidie op PV panelen, 20% op overige duurzame maatregelen én subsidie voor eventueel benodigde constructieve aanpassingen van het dak. Energieadviseurs kunnen u hierover meer vertellen en uw business case berekenen, neem hiervoor contact op met uw parkmanager Dorita Megens.

« Terug

Agenda

Geen agenda items beschikbaar

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark