Let op signalen die duiden op pogingen tot (financiële) ondermijning

dinsdag 12 mei 2020

Biedt een onbekende investeerder een lening aan of zijn er plotseling partijen die interesse hebben in uw bedrijf? Als uw bedrijf in zwaar weer verkeert, lijkt dit een mooie oplossing. Maar er zijn ook criminelen die op deze manier hun slag slaan tijdens de coronacrisis. 

Criminelen maken gebruik van diensten van de bovenwereld. Boven- en onderwereld raken zo met elkaar verweven. Dat noemt men ook wel ondermijning. Ondermijning is een ernstige vorm van criminaliteit die niet altijd direct zichtbaar is, maar (grote) financiële en economische schade kan aanrichten en veel gezichten heeft. Het kan gaan om fraude met betaalproducten (skimming, phishing e.d.), witwassen, namaakgoederen, oplichting via het internet en nog veel meer.

Als ondernemer kunt u veel zelf doen aan preventie. Verdachte situaties kunt u melden bij de politie via 0900-8844. Wilt u een verdachte situatie anoniem melden, dan kan dat via meldmisdaadanoniem.nl
Bent u op zoek naar financiële hulp, maak gebruik van de steunmaatregelen voor uw bedrijf. Kijk op amsterdam.nl/ondernemen/veelgestelde-vragen-corona-ondernemers.

>> Lees meer

« Terug

Over Amsterdam Osdorp

Parkmanagementvereniging Business Park Amsterdam Osdorp is een vereniging opgericht voor ondernemers en grondeigenaren op Business Park Amsterdam Osdorp om de gezamenlijke belangen te behartigen en te waarborgen op het gebied van parkmanagement.

A'dam Osdorp

Een stijlvol bedrijvenpark